Grondwettelijk Hof vernietigt regeling terugdraaiende teller voor eigenaars zonnepanelen

Op 14/01/2021 heeft het Grondwettelijk Hof de Vlaamse regeling vernietigd die prosumenten het recht gaf op 15 jaar gegarandeerde terugdraaiende teller. Hierdoor verdwijnt het systeem van de terugdraaiende teller voor de prosumenten die over een digitale meter beschikken. De Vlaamse regering heeft daarop beslist dat er een compensatie komt voor de getroffen zonnepaneeleigenaars. Meer info kan je via deze link terugvinden. Voorlopig wijzigt er dus niks als je nog over een analoge teller beschikt.
We verzekeren onze klanten dat het teveel aan opgewekte stroom niet verloren gaat bij Trevion. Wij hebben een injectietarief uitgewerkt om tegemoet te komen aan dit nieuwe besluit. De terugleveringstarieven kan je binnenkort raadplegen op de tariefkaarten op deze website.

Wij blijven onze klanten op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.