Alle elektriciteit die Trevion levert is helemaal groen en lokaal in Vlaanderen geproduceerd. Wij zetten voornamelijk in op biogas, wind- en zonne-energie. Hiermee wekken wij energie op die duurzaam is én een sterk verminderde CO2-uitstoot heeft.
Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen is een win-win voor ons en de natuur.
Bij Trevion trekken wij vooral de kaart van biogas. In onze biogasinstallaties verwerken wij organische afvalstromen. Dit wordt omgezet naar methaan waarmee we met behulp van warmtekrachtkoppelingen elektriciteit en warmte opwekken. De groene elektriciteit verkopen wij aan onze klanten en de restwarmte gebruiken wij ter plaatse. Al onze biogasinstallaties zijn ISO gecertifieerd, wat een garantie is voor kwaliteit en duurzaamheid.
Biogas biedt niet alleen een groen alternatief voor traditionele energie, het biedt ook mogelijkheden om producten zoals overtollige gewassen en het organische deel van afval uit de afvalstroom te leiden. Zo hergebruiken wij de restmassa — het gedeelte van organisch afval dat niet omgezet wordt in biogas — in de landbouwsector als compost en bodemverbeteraar. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan een circulaire economie.
Met wind- en zonne-energie in het assortiment zet Trevion in op een slimme energiemix. Onze windenergieproductie is goed om maar liefst 2.500 gezinnen te voorzien in hun energiebehoefte. Om ook ons eigen energieverbruik te vergroenen, plaatsten we zonnepanelen op het hele dakoppervlak van ons kantoorgebouw.
Trevion verkoopt niet alleen groene elektriciteit afkomstig van eigen installaties, maar ook die van andere duurzame producenten. We doen dat om het draagvlak voor hernieuwbare energie te vergroten. Wij gaan samenwerkingen aan met lokale bedrijven die investeren in windturbines en zonnepanelen. Alle elektriciteit die ze niet ter plaatse gebruiken — de reststroom dus — verkopen wij door aan andere bedrijven en gezinnen. Zo krijgen zij ook de mogelijkheden om hun energieverbruik te vergroenen.
Onze interactieve kaart toont alle info over de verschillende installaties in Vlaanderen.
Albertstroom is, met een capaciteit van 10 MWe, de grootste biogasinstallatie die groene elektriciteit voor Trevion produceert. Ongeveer 3MWe gaat rechtstreeks naar de omliggende industrie. De overige productie kan 18.500 gezinnen voorzien van groene stroom.
Albertstroom produceert ook groene warmte die we voor 100% hergebruiken. We zetten die warmte in voor:
Deze installatie bestaat uit 4.860 drijvende zonnepanelen op het opslagbekken van Ardo. Dit is een PV installatie van bijna 2 MW op een vijver van 2 ha. De grote uitdaging hierbij is dat het water 9 meter kan zakken.
Trevion heeft via zusteronderneming Trevi groene stroom ter beschikking, geproduceerd door drie windturbines. De productie is goed om maar liefst 2.500 gezinnen te voorzien in hun energiebehoefte. Gelegen in het industrieterrein ‘de Oude bunders’, zorgen deze windturbines voor een duurzame industrie zonder overlast te veroorzaken bij omwonenden.
Groene Stroom Lievens (GSL) is ons tweede biogasproject. We bouwden daarvoor verder op de kennis en ervaring die we hebben opgedaan bij de bouw en exploitatie van Agrikracht R. De biogasinstallatie levert drie eindproducten: groene stroom, groene warmte en kwalitatieve mest. De geproduceerde groene elektriciteit gaat integraal naar gezinnen en KMO’s die hun elektriciteitsverbruik willen vergroenen.
Agrikracht M. is een biogasinstallatie gelegen tussen de landbouwvelden in Moorslede. Het zorgt voor synergie in de omgeving door landbouwresten te verwerken tot drie eindproducten: groene warmte, groene stroom en kwalitatieve mest. De groene elektriciteit gaat integraal naar Vlaamse gezinnen en kmo’s.
Agrikracht R. is de eerste biogasinstallatie van Trevi en BiogasTec. Het succes ervan gaf ons vleugels: vastberaden besloten we door te zetten met onze duurzame investeringsstrategie in een reeks nieuwe biogasprojecten die over de jaren heen steeds groter en ambitieuzer werden.
Dankzij de goede samenwerking met naburige landbouwers benutten we alle energiestromen optimaal. De groene restwarmte, bijvoorbeeld, verwarmt de naburige varkensstallen.
Dankzij de sterke samenwerking met plaatselijk voedingsbedrijf Ardo, is Digrom Energy het toonbeeld van circulair ondernemen. In deze biogasinstallatie zetten wij groenteresten uit de industrie om in energie. Het voedingsbedrijf gebruikt de groene elektriciteit en warmte voor allerhande processen. Is er groene stroom over? Dan kunnen nog tot 70 gezinnen daarvan profiteren.
Een groot deel van de groenestroomproductie van de Leiestroom gaat naar de naburige industrie. Alle reststroom bieden we aan op de markt voor bedrijven en gezinnen.
Leiestroom staat vooral bekend om zijn slimme, lokale warmtebenutting. Tijdens het vergistingsproces in de biogasinstallatie, ontstaat groene warmte als bijproduct naast groene elektriciteit. Een groot deel vloeit terug naar de biogasinstallatie. Alle andere restwarmte zetten wij om in elektriciteit. Zo gaat er geen energie verloren en kan Trevion extra veel groene stroom voorzien aan haar klanten.
Om ook ons eigen energieverbruik te vergroenen, plaatsten we zonnepanelen op het hele dakoppervlak van ons kantoorgebouw. De elektriciteit die we hiermee opwekken, gebruiken we om het gebouw van stroom te voorzien en onze elektrische wagens op te laden die we inzetten bij interventies van en naar Trevi’s biogas-, water- en luchtzuiveringsinstallaties. De reststroom kan het energieverbruik van 25 gezinnen te dekken.
Alle groene elektriciteit wekken wij op in Vlaanderen uit hernieuwbare energiebronnen die wij rechtstreeks aan jou leveren.
Door een efficiënte werking en doordachte inkoop van groene energie kunnen wij je tegen scherpe tarieven energie leveren.
Bang dat een overstap je nodeloze kopzorgen bezorgt? Niets van! Wij staan je bij en maken het hele proces simpel en snel.